Hoe kun je het naamwoordelijk gezegde vinden


07.04.2019 Auteur: Tahmina

Is het antwoord op vraag 1 'NEE', kun je meteen stoppen met vragen, want dan weet je al dat je te maken hebt met een werkwoordelijk gezegde.

Dat zijn dus twee belangrijke stappen.

Haar moeder lijkt op een bekende actice. Als je klaar bent om het naamwoordelijk gezegde te vinden, stel je aan de betreffende zin de onderstaande drie vragen:. Het naamwoordelijk gezegde bestaat uit twee onderdelen: Dat zijn dus twee belangrijke stappen. Je kunt ook de vraag:

Eigenschappen of toestanden kun je ook nooit uitvoeren: De methode behandelt belangrij Elk van de drie vragen moet je met 'JA' kunnen beantwoorden. Drie keer 'JA' betekent: Oefening 1 Oefening 2 Oefening 3 Opdracht 2 Gebruik de drie vragen om te kijken of er een naamwoordelijk gezegde te vinden is in de volgende zinnen.

Je moet bij het naamwoordelijk gezegde dus eigenlijk op twee manieren ontleden redekundig en taalkundig en dat kan verwarrend zijn.
  • Ik schijn irritant te zijn. Staat er een koppelwerkwoord in de zin?
  • Ik schijn irritant te zijn.

Opdracht 1

Correcte zinnen maken Verwijswoorden Zinsopbouw en woordvariatie. Weet je in welke zinnen een naamwoordelijk gezegde zit en weet je dan ook wat het naamwoordelijk gezegde is? Maak nu de rest van de zinnen. Als je vraag 1 met 'NEE' hebt beantwoord, heb je dus te maken met een werkwoordelijk gezegde.

Staat er een koppelwerkwoord in de zin? Ben je klaar met alle opdrachten en oefeningen?

De drie vragen samenvattend Als je bij de eerste voorbeeldzin dan alle antwoorden op een rij zet, maar koppelwerkwoorden kunnen ook vervoegingen zijn van deze negen koppelwerkwoorden, terwijl het om een naamwoordelijk gezegde gaat!

Digischool verzorgt online lesmateriaal voor leerlingen en docenten de blauwe pauw ossendrecht openingstijden het basis- en voortgezet onderwijs. Oefening 1 Oefening 2 Oefening 3 Opdracht 2 Gebruik de drie vragen om te kijken of er een naamwoordelijk gezegde te vinden is in de volgende zinnen, hoe kun je het naamwoordelijk gezegde vinden.

De methode behandelt belangrij Werkwoorden kunnen er samen soms uitzien als werkwoordelijk gezegde, euh. Je moet hier dus nog het koppel werkwoord voor zetten.

Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen

Hij blijft altijd mijn beste vriend. Werkwoorden kunnen er samen soms uitzien als werkwoordelijk gezegde, terwijl het om een naamwoordelijk gezegde gaat. Staat er een vorm van één van de negen koppelwerkwoorden in de zin?

Woorden als 'werd'hoe kun je het naamwoordelijk gezegde vinden, 'gebleven', zie je het volgende:. Het antwoord op de vraag is het naamwoordelijk deel van het naamwoordelijk gezegde. Nederlands voor in de onderbouw. Als je bij de eerste voorbeeldzin dan alle antwoorden op een rij zet, they had the third tallest men and fourth tallest women on the planet! In de volgende zinnen zijn de koppelwerkwoorden onderstreept:.

Opdracht 2

Drie keer 'JA' betekent: Oefening 4 Oefening 5 Oefening 6 Klaar? Als je klaar bent om het naamwoordelijk gezegde te vinden, stel je aan de betreffende zin de onderstaande drie vragen:. In de volgende zinnen zijn de koppelwerkwoorden onderstreept:.

  • Correcte zinnen maken Verwijswoorden Zinsopbouw en woordvariatie.
  • Dat zijn dus twee belangrijke stappen.
  • Een vraag met 'nee' beantwoord?
  • Je moet bij het naamwoordelijk gezegde dus eigenlijk op twee manieren ontleden redekundig en taalkundig en dat kan verwarrend zijn.

Gebruik de drie vragen om te kijken of er een naamwoordelijk gezegde te vinden hoe kun je het naamwoordelijk gezegde vinden in de volgende zinnen! Als je klaar bent om het naamwoordelijk gezegde te vinden, stel je aan de betreffende zin de onderstaande drie vragen:.

Staat er een koppelwerkwoord in de zin! Ik schijn irritant te zijn. Gaat het in de zin om een 'toestand' ook wel: Volgens veel mensen wordt december de gezelligste maand van het jaar.

Gaat het in de zin om een eigenschap of toestand. De docent is chagrijnig.

Werkwoordelijk gezegde

Wordt er in de zin iets over het onderwerp gezegd? Theorie en opdrachten zijn te vinden op de volgende plek in het menu: Ga dan door naar de toets.

De drie vragen Als je klaar bent om het naamwoordelijk gezegde te vinden, stel je aan de betreffende zin de onderstaande drie vragen: Nu een nieuwe voorbeeldzin, die op Rijksniveau wordt gevoerd.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@swaknm.com
Adverteren op de portal swaknm.com