Mijn jezus ik hou van u instrumentaal


24.03.2019 Auteur: Soukayna

Als jij tegen je partner zegt als je die hebt: Ik kan niet zeggen dat ik het de mooiste muziek vind die ik ooit gehoord heb.

Allemaal nú naar de Douglas om een flesje parfum te halen en vervolgens in de teletijdsmachine stappen naar Israel van meer dan jaar geleden. Denk aan een oude man en vrouw van 75, een tante van 45, een vrouw van 25 en een jongen van Dan zal het met het koninkrijk van de hemel zijn als met tien meisjes die hun olielampen hadden gepakt en eropuit trokken, de bruidegom tegemoet….

Zouden ze denken dat door deze eenheidsworstenmuziek de kerken ook meer 1 worden: Muzak leuk voor op de achtergrond bij het werk. Nee, dat is lekker.

Staat dit echt zo op de opwekkings-cd. Ik heb het al eens eerder gezegd:. Verder kan ik er weinig aan doen dat ik zo individualistisch en misschien ook postmodern ben. De Beloofde werd gezonden, en de Kracht uit God kwam ner. Of een lied misschien inleiden.

Aan de andere kant is het qua communicatie soms handig om heel concreet te worden, met name als je doelgroep daar om vraagt — mensen die de bijbel niet meer kennen. En ik zou tevens enorm veel lol hebben…. Als je hier kritiek op heb, dan heb je ook kritiek op deze uitspraak van Jezus:
  • Ik houd zelf eigenlijk gewoon niet meer zo van Opwekking vanwege de bundel als geheel:
  • Van Heineken bier gaan je voeten dansen, van Heineken bier zingt je hart een lied, van Heineken bier gaan je oven lachen.

CD Als g'in nood gezeten

Prima liedje als persoonlijk getuigenis of zoiets, maar gruwlijk ongeschikt om te zingen met een zaal vol vage kennissen, zelfs al slaat de tekst op jou. Wat me sowieso opvalt: Het is in mijn ogen één van de mooiste liederen in de ionische modus.

Trwns, de uitwerking die wordt beschreven in het lied kun je wel beter plaatsen. Mijn favoriete worship-nummer is van ABR:

  • Ik help je anders op weg:
  • En praat ik je schuldgevoelens aan? En is dan beter om te aanbidden met de top tien beste dan de top tien slechtste?

Zullen we vlgd jaar met Maiden T-shirt naar Opwekking gaan. Eerst even over het doel. Maar ja, daar heb IK geen spijt van:. Zo geheel anders dan het zalvende beautiful one. Ik vind heel veel kritiek hierboven veel te goedkoop en te gemakkelijk.

Mijn Jezus Ik Hou Van U

Qua melodie en tekst zijn ze vaak niet sterk. Voor mij zijn alle vertaalde hillsong-liedjes slechte nummers. Voor al uw depressies.

De mensen die bij Opwekking komen zijn veel middle of the road. Het enige excuus dat ik kon bedenken was dat Elly alleen de tekst heeft vertaald maar de muziek er niet bijgekregen heeft. Maar het was toch een soort van vertrouwd? Nog een verschil is dat het hier veelal om kwestie van smaak gaat. Er niks mee hebben kan een kwestie van smaak zijn, en over smaak valt niet te twisten.

Mijn Jezus Ik Hou Van U Opwekking 392

Natuurlijk is er geen sprake van verraad zoals ik in mijn opening beweerde. Ik ken nummers waar ik me mee kan identificeren en die ik kan zingen met heel mijn hart. Wat moet je met: Het is toch wel een grote zegen geweest bedenk ik me nu dat in de Evangelische kerk waar ik van tot lid was we niet alleen opwekkingsnummers zongen maar we soms ook eigen vertalingen hadden van nummers die beter te zingen waren dan de vertaling in de Opwekkingsbundel en we ook redelijk wat Engels zongen.

Ik vind het niks, dat dan weer wel. De blijde liederen mogen er ook zijn, maar niet in die mate. Hoe merk je dat in je leven dat dat zo is? Ik ben sowieso alergisch voor de meeste opwekkingsnummers en met name de nieuwere vanaf Een uitstekende test voor het uithoudingsvermogen en de loyaliteit en beleefdheid van de aanwezigen, en dan zeg ik dat.

Ik zal jullie de details van de gesprekken in de grote tent besparen…. Veel liederen zijn ongeschikt voor samenzang, mijn jezus ik hou van u instrumentaal. Duidelijk een lied waarbij niet gedacht is aan hoe alleen de titel al over kan komen bij niet-christenen.

CD Leve de Koning! - Urker Mans Formatie

Van uien pellen krijg je tranen in je ogen? Begin van Opwekking uit eind jaren 70, begin jaren Het lijkt misschien wat willekeurig wanneer ik kritisch ben op de behandeling van Opwekking, de Dalai Lam of TRIN, maar er zit een belangrijke overeenkomst in al mijn kritische reacties.

Ja, ze benutten de kerktoonladders maximaal. Zou het kunnen dat er een paar mensen in het universum zijn waarvan jij niet precies door hebt hoe ze in elkaar zitten. Dat mogen mensen met onze muziek ook doen. Wij zijn vanavond bij de avondmaalsdienst in de grote tent geweest, je kunt gaan skin op het op twee na grootse eiland in de Middellandse Zee.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@swaknm.com
Adverteren op de portal swaknm.com