Pijnlijke bulten achter op de tong


22.02.2019 Auteur: Wafaa

Aan de zijkanten van de tong vinden we de zuurgevoelige smaakpapillen. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.

Maar dit is niet bij iedereen het geval. Aften kunnen ook de ontwikkeling op de tong. Zit er nog steeds, en ook nog steeds geen last van ondervonden. Je mond ziet er gewoon een beetje raar uit vanbinnen. Soms raakt een smaak papil ontstoken. Het eten van vast voedsel wordt bemoeilijkt. De precieze oorzaak is niet bekend, maar een slechte mondhygiëne zou kunnen bijdragen aan het ontstaan van aften.

Dit zijn de smaakpapillen voor bitter en zijn vaak wat groter dan de andere papillen. Het is alleen normaal en iedereen heeft ze, haha. Mens en Gezondheid Subrubriek: Oorzaken van bultjes op de tong Op de tong bevinden zich pijnlijke bulten achter op de tong waarmee mensen kunnen proeven.

Tongkanker Kanker van de tong ontstaat vaak als gevolg van tabaksgebruik en alcoholgebruik.

  • Deze moeten niet verward worden met de normale kleine bultjes oftew…. Wel is het raadzaam om de uitlokkende of oorzakelijke factor te vermijden of aan te passen.
  • Waarom is het mij dan niet eerder opgevallen?

De functie van de tong

Tot doe tijd kan de tong pijnlijk of gevoelloos zijn. Artsen schrijven de voorbereiding van corticosteroïden om de pijn te verminderen. Bultjes op de tong Oorzaken bultjes op de tong Bijtfibroom Bultjes op de tong door aften Tongkanker Witte bultjes door voorbijgaande linguale papillitis Oral squamous papilloma Syfilis soa Roodvonk Glossitis of tongontsteking Bultje in de mond door een slijmcuste Bultjes op de tong door roken Allergie Bloedarmoede Brandende tongsyndroom Schimmel in de mond Rode bultjes door bijholteontsteking Orale lichen planus Bultjes op de tong door voedingstekorten Zelfzorgmaatregelen Gorgelen met warm zout water Op muntblaadjes kauwen Eet voedsel dat koud en zacht is Uitlokkend voedsel vermijden Goede mondhygiëne in acht nemen Regelmatige tandartscontrole Oorzaken bultjes op de tong Er zijn veel factoren waardoor je een of meerdere bultjes op je tong kan krijgen.

Sigarettenrook irriteert de tong en de slijmvliezen van de mond. Je mond ziet er gewoon een beetje raar uit vanbinnen.

Ik lees even mee. Een zwarte haartong en een witte haartong komen het meest voor. Het doet zich vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en is het gevolg van een verstoord slijtingspatroon van de tongrug; de achterzijde van de tong. Sommige mensen hebben vaker last van aften dan anderen, pijnlijke bulten achter op de tong. In ergere gevallen schrijft de huisarts een antibioticakuur voor of een plaatselijk antischimmelmiddel. De smaakpapillen zin er iets anders uit van vorm en lijken op kleine rode paddenstoeltjes.

Meest gezocht:

Een landkaarttong veroorzaakt meestal geen pijn en hoeft geen behandeling, maar kan wel enkele weken tot zelfs jaren aanhouden. Dus of het is heel normaal of we zijn allemaal ziek?! Ik lees even mee. In het ergste geval is er sprake van tongkanker.

Daarnaast bevat de tong nog vele smaakpapillen, die ook als bultjes waarneembaar zijn. Van alle vormen van kanker binnen het hoofd en halsgebied komt kanker van de tong het vaakst voor? Bij hele hardnekkige klachten wordt er soms een hoornoplossend middel voor op de tong voorgeschreven.

Achterop de tong bevinden zich de smaakpapillen die bitter waarnemen. Deze zenuwuiteinden zijn verantwoordelijk voor het waarnemen van druk.

Oorzaken bultjes op de tong

Bultjes die gelijkmatig over de tong verdeeld zijn links evenveel als rechts zijn in de meeste gevallen papillen. Bij aanhoudende klachten van een wit bolletje of bultje op de tong, wat mogelijk gepaard gaat met andere klachten, zoals pijn of een stinkende geur, is het verstandig je huisarts te raadplegen. Hierbij zijn er diverse symptomen zoals een vuurrode en pijnlijke tong, bultjes op de tong, hoofdpijn, diarree, verminderd gevoel en meerdere klachten.

Zweren in de taal die het meest gezien als een reactie toe te schrijven aan bepaalde chemische stoffen in bepaalde voedingsmiddelen of dranken.

Tongaandoeningen zijn vaak te herkennen aan veranderingen in de textuur en kleur van het tongoppervlak. Zoute water kan worden gebruikt als mondspoeling pijnlijke bulten achter op de tong pijnlijke letsels te behandelen. Gisteren na het douchen besloot ik mijn mond even te inspecteren uiteraard met schone handen en tot mijn grote verbazing en ook wel schrik, pijnlijke bulten achter op de tong.

Voorkeurslocaties zijn de wangen, is spruw candidiasis waarbij de tong door een wit beslag wordt bedekt als gevolg van een overmatige schimmelgroei. Een veelvoorkomende infectie die tongklachten veroorzaakt, de zijkant van de tong of de tongpunt. Een bijtfibroom ziet er uit als een bultje. Heb je voor 'dit hele gebeuren' je toch ook wel eens genspecteerd.

Bultjes op de tong

Tongkanker verspreidt zich snel naar het tandvlees, de onderkaak en de halslymfeklieren. Gisteren na het douchen besloot ik mijn mond even te inspecteren uiteraard met schone handen en tot mijn grote verbazing en ook wel schrik! Pijnlijke blaren of zweren op de tong kan worden behandeld met de juiste medicatie.

Weet iemand misschien wat dit is. De precieze oorzaak is niet bekend, maar een slechte mondhygine zou kunnen bijdragen aan het ontstaan van aften.

Bij ouderen is deze ruwer dan bij jongeren. De smaakpapillen zin er iets anders uit van vorm en lijken op kleine rode paddenstoeltjes.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@swaknm.com
Adverteren op de portal swaknm.com