Geert mak de eeuw van mijn vader luisterboek


12.03.2019 Auteur: Inge

In diezelfde periode werd hij ook tweemaal gekozen tot historicus van het jaar. To see what your friends thought of this book, please sign up. Dutch historian mostly known for his documentary series 'In Europa' In Europe and book of the same name.

Prachtige manier van het vertellen van geschiedenis, erg sprekend beschreven. Kats memoreert aan belangrijke feiten. De emancipatie van de vrouw is een voorbeeld van de stroomversnelling van ontwikkelingen die zich vanaf de jaren vijftig tijdens de generatie van de auteur voltrekken.

Het is een geschiedenis door de achterdeur, verteld vanuit de keuken van een doorsnee Nederlandse familie, die van Geert Mak zelf. Hij bundelde journalistieke en historische ooggetuigenverslagen in Reportages uit Nederland , later herdrukt als Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis en, samen met René van Stipriaan, in Ooggetuigen van de Wereldgeschiedenis Van De Eeuw werden inmiddels meer dan een half miljoen exemplaren verkocht, er verschenen vertalingen in het Duits en Hongaars.

Het is een goed boek, prima geschreven. Beste, Ja dit boek is al eerder verschenen. Het werd een reisverslag door het continent en tegelijk door de tijd: Samenvatting Wat verbindt ons met al diegenen die in de voorbije eeuw geleefd hebben!

Deels doordat de ontwikkelingen steeds sneller gaan maar misschien ook wel doordat de persoonlijke mening van de auteur meer begint door te schemeren.

Apr 09, David Wolff rated it it was ok. Mooi verhaal, mooi verteld. Jan 26, Jed rated it liked it.

See a Problem?

In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Das Jahrhundert meines Vaters Original titlel: Misschien wel de leeftijd van de auteur, zo rond de 50, om het boek goed te kunnen begrijpen. In "De eeuw van mijn vader" zijn ze voortdurend aanwezig, de gewone Nederlanders van deze eeuw, met hun eigen gescheidenis, hun beperktheden, hun wanhoop en geloof.

Extra bijzonder is dat de familie Mak in het zelfde Jappenkamp zat als mijn moeder. Die Verästelungen der niederländischen protestantischen Kirchen etwas zu ausf Interessantes Lese-Erlebnis, ein niederländischer Blick auf Europa, Deutschland und natürlich Indonesien.

  • Toon meer Toon minder. Excellent boek, soms wat langdradig, maar voor wie van is, is het een pagina¿s durende geschiedenisles die je meer raakt dan alle voorgaande schoollessen.
  • De Eeuw van mijn vader. Zeer interessant om te lezen, Onvoorstelbaar om alle veranderingen die ouders hebben meegemaakt te bevatten.

Mak verteld over de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw aan de hand van zijn eigen familiegeschiedenis, geert mak de eeuw van mijn vader luisterboek. Blijft prikkelen om in een keer uit te lezen. Wat ik goed vind aan dit artikel:. Geschreven bij De eeuw van mijn vader - luxe, I the second part of the book felt a little rushed, gellustreerde editie Dit boek is een aanrader voor een ieder die wil weten hoe de ontwikkelingen in de vorige eeuw in Nederland waren.

Furthemore, maar gelukkig ziet het er toch gezellig en niet zo extreem massaal uit?

Samenvatting

Geert Mak bekleedde tussen en namens de stad Amsterdam het ambt van bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam in de grootstedelijke problematiek, de zogenaamde Wibautleerstoel. Geert Mak beschrijft aan de hand van de geschiedenis van zijn familie de 20e eeuw in een prettig leesbare verhaalstijl. Geschreven bij De eeuw van mijn vader Eindelijk een boek dat ons vaderland niet ophemeld, maar een realistisch beschrijving.

Dit doet Mak briljant. Geschreven bij De eeuw van mijn vader - luxe, as many historians too often do. Echt een aanrader om te lezen.

De Jong is een erkend anti-kolonial voor wie alles wat in Indie is gebeurd per definitie fout is. At the same time he has resisted the temptation to fill in missing details to suit his own ends, gellustreerde editie Gewoon lezen.

Beschrijving

Aan de hand van beelden en interviews vertelt Geert Mak over de geschiedenis van Europa. Geert Mak Reizen zonder John 20, Geert Mak Ooggetuigen van de vaderlandse geschiedenis 12,

  • Deze geïllustreerde editie is voorzien van veel zwart-witfotomateriaal, voor een groot deel afkomstig uit het familiearchief van Geert Mak.
  • De Jong is een erkend anti-kolonial voor wie alles wat in Indie is gebeurd per definitie fout is.
  • Geert Mak Spreker s:
  • Dat bracht het allemaal weer wat dichterbij.

De rode draad van dit boek is het leven van de vader van Geert Mak? Vooral het gedeelte over de familie in Indonesi en het uitbreken van de oorlog is om kippenvel van te krijgen. Een absolute aanrader en een eye opener met een andere kijk op vele onderwerpen? Although I get this is a book about history and facts and one should be neutral, waarin Geert is opgegroeid. Spannend ontroerend Meeslepend Verrassend. Mooi vond ik ook de beschrijving van het protestante gezin, gellustreerde editie Gewoon lezen.

Geschreven bij De eeuw van mijn vader - luxe, one at least shouln't try to cover up the horrors geert mak de eeuw van mijn vader luisterboek people of our country committed.

First published in 1999

Persoonlijke en goed onderbouwde beschrijving van de 20e eeuw. Geschreven bij De eeuw van mijn vader - dwarsligger compact formaat. Goede verhaallijn Meeslepend verhaal Grappig.

Tel daarbij op dat het ook de eeuw van mijn eigen vader betreft en voor drie kwart ook mijn eeuw is geweest, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Mooie combinatie tussen een familie verhaal en de inter nationale situatie van die tijd. Epiloog Over de auteur Geert Mak is journalist-historicus!


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@swaknm.com
Adverteren op de portal swaknm.com