Leeftijd eerste keer loops


15.02.2019 Auteur: Gies

Laat me even weten wat ervan vindt. De teef probeert zelfs te ontsnappen om op zoek te gaan naar de reu!

Behalve voor reuen kan de teef nu ook interessant ruiken voor andere teven. Dit kan soms handig zijn als een loopsheid problemen op zou leveren maar u later nog met de teef wilt fokken. Wat merkt u van loopsheid? Deze uitvloeiing is in het begin bloederig en gaat later over in een bruin waterige uitvloeiing. Wanneer ze voor het eerst loops wordt hangt van veel factoren af:

Dit wordt eigenlijk alleen nog bij rammen gedaan en een enkele keer bij de reu. De teef kan dan ander gedrag gaan vertonen: Om deze reden kan het ook handiger zijn om de uitlaattijd van uw hond wat aan te passen en op minder drukke tijden, in minder drukke gebieden te lopen. Als u niet met uw teefje wil fokken, leeftijd eerste keer loops, is sterilisatie de aangewezen methode.

Een andere dikke dames kleien limburg reden om de loopsheid te voorkomen is dat leeftijd eerste keer loops en langdurige blootstelling aan de vrouwelijke hormonen die de loopsheid veroorzaken ernstige bijwerkingen kunnen geven.

Door middel van een operatie worden de eierstokken en de baarmoeder verwijderd. Wanneer het één keer is voorgekomen, komt het daarna in veel gevallen na iedere loopsheid terug.

Wat merkt u van loopsheid?

De prikpil Door middel van een injectie krijgt Uw hond elke 5 maanden een hormoon toegediend. Tijdens deze periode kan ze gedekt worden. Ze worden dan voor de eerste keer loops. Op het moment dat de teef vruchtbaar is zal ze reuen toelaten haar te dekken, voor of na haar vruchtbare periode moet ze er meestal helemaal niets van hebben en snauwt ze de honden weg als ze haar willen dekken.

De ene reu heeft hier meer last van dan de andere. Bij zeer grote rassen zoals de Sint Bernard kan het zelfs zo zijn dat de eerste loopsheid pas op tweejarige leeftijd plaatsvindt.

Het werkt wel bij katten omdat de hormonale cyclus van een poes veel korter is dan van een hond en hierdoor is een kat eenvoudiger te beïnvloeden door een pil.

Daarnaast heeft het steriliseren van uw teef nog veel meer medische voordelen zoals: Vaak merkt de eigenaar daar niets van. Er zijn nog een paar vaak gestelde vragen die we hier niet hebben behandeld omdat er al een artikel het weer in nador augustus op de website. Wat zijn de mogelijkheden, leeftijd eerste keer loops. Ze zal ook wat vaker plassen om haar geur te verspreiden.

Het gaat om twee injecties, met 24 uur tussentijd.

Wanneer is een hond voor de eerste keer loops

Tijdens die drie weken is de teef maar enkele dagen echt vruchtbaar; het is echter niet zo eenvoudig om zeker te weten welke dagen dat zijn. Belangrijk is dat deze uitvloeiing eigenlijk nooit mag gaan stinken. Schijndracht is een natuurlijk verschijnsel. Een steeds terugkerende schijnzwangerschap vergroot namelijk ook de kans op aandoeningen van de melkklieren of de baarmoeder.

De teef kan dan ander gedrag gaan vertonen: Prestaties in sport en training zullen minder zijn en bovendien mag u vaak niet deelnemen aan wedstrijden. Daarna meestal regelmatig om de 6 maanden. Het gaat om twee injecties, met 24 uur leeftijd eerste keer loops. De meeste chihuahua teven zijn twee keer per jaar loops. Dit wordt eigenlijk alleen nog bij rammen gedaan en een enkele keer bij de reu! Schijndracht treedt meestal twee maanden na de loopsheid op en kan een aantal weken duren.

Schijnzwangerschap treedt soms toch nog op. Je teef wordt daarna wel weer opnieuw loops, maar dat is beter dan ongewenste puppies. Wanneer wordt mijn teef loops?

  • Als jij je chihuahua wilt laten dekken dan moet ze volwassen zijn en dat is ze als ze ongeveer anderhalf tot twee jaar oud is.
  • Natuurlijk moet je niet vergeten ook het kussen of de mat waar je teef op ligt of slaapt en de mand na de loopsheid grondig te poetsen.
  • De vruchtbare periode van de teef wordt de loopsheid genoemd.
  • Denk echter niet dat een broekje uw teef beschermt tegen een ongewenste dekking!

Leeftijd eerste keer loops hoeveelheid bloed is vooraf niet te bepalen, leeftijd eerste keer loops, too faced in nederland verschilt per hond. De teef staat nu geen dekking meer toe. Het is niet bij elke teef even duidelijk te zien wanneer de loopsheid begonnen is? In de natuur zal praktisch iedere loopsheid gevolgd worden door dracht, maar dat is niet zo bij onze huishonden.

Zo kunt u uw vloer bedekking tegen vlekken beschermen. Bereidheid tot dekking De teef zal alleen tijdens dag 10 van de loopsheid toestaan dat ze gedekt wordt door een reu! Deze is echter wel omstreden in verband met bijwerkingen, zoals baarmoederontstekingen.

De eerste loopsheid vindt plaats als de teef in de puberteit komt. Als tijdelijke oplossing is er de prikpil.

Ze worden dan voor de eerste keer loops. En ook al zijn zij normaal gesproken gehoorzaam en goed opgevoed, de werking van hormonen is zo sterk dat hun eigenaar ze vaak niet terug zal kunnen roepen.

Een teef is over het algemeen twee keer per jaar loops. Dit geldt alleen voor de operatieve preventie, aangezien bij de medicamenteuze preventie alsnog hormonen worden gegeven zie verderop. Meestal gaat de schijnzwangerschap vanzelf over.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@swaknm.com
Adverteren op de portal swaknm.com