Groninger mosterdsoep met spek


08.04.2019 Auteur: Amaal

Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.

Naadya 22 augustus om

Groninger mosterd vind ik de lekkerste mosterd die er is. Hoihoi, ik wil deze van het weekend gaan maken want hij lijkt me heerlijk. Bedankt voor het recept! En om het nog net een lekkerder te maken voegde ik crunchy spek toe. Hoe zit het met de samenstelling van de aardappel? Ik vulde de soep extra met prei.

Bianca Eisinga 4 december om

Zondag gelijk voor de lunch gemaakt. Volg mijn blog via  Facebook ,  Twitter  of  Bloglovin. Danille 30 januari om Pauline 3 december om Straks maken voor ca 10 Limburgse ouderen van de Dorps Dagvoorziening.

Gisteren de mosterdsoep gemaakt, heerlijk!!
  • Ik maak deze soep geregeld. Ik heb deze soep gisteren gemaakt en ervan gesmuld, wat een lekker soepje is dit.
  • Ja dat kan heel goed.

Ingrediënten

Zondag gelijk voor de lunch gemaakt. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

Super bedankt voor dit recept. Het moet zanderig aanvoelen als je het tussen je vingers wrijft. Volg mijn blog via  Facebook ,  Twitter  of  Bloglovin. Annika 5 december om Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies.

Subnavigatie

Josee 13 januari om Hillie de Vries-Helmus 15 januari om Anne 28 november om

Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Hillie de Vries-Helmus 15 januari om Fruit dit aan in een ruime pan met de roomboter. Voeg de grove mosterd toe en pureer nog even door zodat de mosterd goed gemengd is. Bedankt voor je oplettendheid, groninger mosterdsoep met spek, ik pas het aan.

Snipper de ui en pers de knoflook.

30 reacties

Dikke soep met smaak van mosterd. Hoeveel bouillonblokjes je nodig hebt is afhankelijk van welk type bouillonblokje je gebruikt. Zo maak je het Snijd de kleine prei in ringen hou wat achter voor de garnering.

Juist deze soep gemaakt. Lijkt me heerlijk Pauline, die gaan we proberen Misschien ook nog lekkere wintergerechten uit groningen??. Myrna van der Molen 15 januari om Straks maken voor ca 10 Limburgse ouderen van de Dorps Dagvoorziening. Garneer de soep met de spekreepjes en nog wat preiringetjes.

G A van Geffen 9 april om Mijn huisgenootje heeft weleens mosterdsoep gemaakt uit zo'n zak, groninger mosterdsoep met spek, maar daar werd ik echt niet blij van?

Reactie plaatsen

En om het nog net een lekkerder te maken voegde ik crunchy spek toe. En is gram prei voldoende? Aangezien wij allebei geboren en getogen zijn op het Groninger platteland.

Ik wil graag voor veel personen deze soep maken. Toen ik laatst mijn fotoboek aan het maken was kwam ook de foto van de mosterdsoep op Ameland weer voorbij. Pauline 3 december om .


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@swaknm.com
Adverteren op de portal swaknm.com