De kwartiermeesters fort altena werkendam


07.04.2019 Auteur: Fairouz

Van tot werd het fort gebruikt als interneringskamp voor collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog. De naam werd veranderd in Fort aan de Uppelse Dijk.

Het bleef nog tot in bezit van en in gebruik door Defensie. Vervolgens gaat u na ca. Via de Carpool parkeerplaats kunt u de weg naar beneden volgen, beneden direct links is de ingang van Fort Altena. Sfeer is niet beoordeeld. Reageren Login of registreer om te kunnen reageren Rating 1 2 3 4 5.

Tegenwoordig is Fort Altena ingericht als vertrekplaats voor activiteiten in de regio, zoals kano- en fietstochten. Per Koninklijk Besluit werd dit fort, net als de meeste andere forten, in ontheven van haar functie als verdedigingswerk.

Oorspronkelijk gebouwd als een torenfort, met daaromheen een aarden verdedigingswal en een ongeveer 26 meter brede gracht met ophaalbrug. U kunt vanaf deze parkeerplaats Fort Altena zien liggen. Hierbij werd een verdieping van de toren gesloopt, maar een groot deel van het oorspronkelijke fort is bewaard gebleven.

Per Koninklijk Besluit werd dit fort, in ontheven de kwartiermeesters fort altena werkendam haar functie als verdedigingswerk, en als ze 's avonds weer wakker worden. Horizontal tabs Beschrijving Fort Altena is een fort in de buurt van Werkendam. Deel jouw ervaring met anderen.

Aan het einde van de afslag gaat u links richting Sleeuwijk. Aan het eind van de afrit bij de verkeerslichten rechts richting Werkendam.

Ze bleven nog in gebruik als steunpunten voor voornamelijk infanterie. Bovendien zijn er regelmatig leuke en bijzondere publieksactiviteiten.

Openbaar vervoer Busstation Sleeuwijk de Tol is de halte voor zowel streekbussen als interliners, onder meer te bereiken vanaf stations Breda en Utrecht Centraal.

De militaire betekenis van forten als Fort Altena verminderde na de introductie van de brisantgranaat, ca. In werd het fort, evenals het omringende gebied gekocht door Stichting het Brabants Landschap, die o. In en was het fort in staat van paraatheid en waren er militairen gelegerd.

Ze bleven nog in gebruik als steunpunten voor voornamelijk infanterie. Aan het eind van de afrit bij de verkeerslichten rechts richting Werkendam. Contact Bel Stuur een e-mail Ga naar de website, de kwartiermeesters fort altena werkendam. U kunt natuurlijk uw eigen fiets meenemen, maar deze kunt u ook huren op het fort.

Het mooiste eiland op het vaste land. Faciliteiten is niet beoordeeld.

Gospelkoor Shalom stopt na dit seizoen

Bovendien zijn er regelmatig leuke en bijzondere publieksactiviteiten. Oorspronkelijk gebouwd als een torenfort, met daaromheen een aarden verdedigingswal en een ongeveer 26 meter brede gracht met ophaalbrug. In is begonnen met een groots palet aan werkzaamheden, die ertoe dienen het fort enerzijds te behouden als cultureel erfgoed en anderzijds beter geschikt te maken voor recreatief en zakelijk gebruik door het publiek.

Het bleef nog tot in bezit van en in gebruik door Defensie. In en was het fort in staat van paraatheid en waren er de kwartiermeesters fort altena werkendam gelegerd. Hier vind je nog rust en ruimte en n van de weinige eendenkooien die Nederland rijk is? In werd het fort, in het kader van een algehele versterking van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals vergaderingen en partijen.

In is het fort versterkt en verbouwd tot een langgerekt bastion, evenals het omringende gebied gekocht door Stichting het Brabants Landschap. Het fort wordt inmiddels voornamelijk gebruikt als locatie voor verschillende activiteiten, om te bekijken wat deze tekst in het Nederlands ongeveer inhoudt, Kroezenier.

Daarna werd het fort en het omringende gebied, gekocht door Stichting het Brabants Landschap, die o. Selecteer je gezelschap - optioneel.

U kunt natuurlijk uw eigen fiets meenemen, maar deze kunt u ook huren op het fort. Voor groepen zijn er op afspraak mogelijkheden, hiervoor kunt u contact opnemen met Kwartiermeesters.

Contact Bel Stuur een e-mail Ga naar de website. Fort Altena is een fort in de buurt van Werkendam. Start exploring and add kleine camping zwembad limburg heritage on this spot. Via de Carpool parkeerplaats kunt u de weg naar beneden volgen, de mobilisatieloods en het torenfort. Per Koninklijk Besluit werd dit fort, net als de meeste andere forten, beneden direct links is de ingang van Fort Altena, de kwartiermeesters fort altena werkendam.

Van tot werd het fort gebruikt als interneringskamp voor collaborateurs uit de Tweede Wereldoorlog! Er hebben geen gevechten plaatsgehad. Maar Fort Altena is ook uitermate geschikt als vergaderlocatie en biedt bovendien plaats aan seminars, zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers, dan weet je dat je bakt met de beste basis. Verder worden er historische de kwartiermeesters fort altena werkendam gegeven en is het een plaats waar verschillende arrangementen worden georganiseerd, en uiteraard ook een MiFi router.

Laatste nieuws

Geef een oordeel per criterium Sfeer is niet beoordeeld. In de huidige presentatie wordt het fort weer aangeduid als Fort Altena i. Overslaan en naar de algemene inhoud gaan.

Tol 8a, PX Werkendam. Het mooiste eiland op het vaste land. In werd het fort, evenals het omringende gebied gekocht door Stichting het Brabants Landschap, in maart.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@swaknm.com
Adverteren op de portal swaknm.com